Faceți căutări pe acest blog

duminică, 31 iulie 2011

Curs de Tai Chi Chuan (Tai Ji Quan) secventa (daolu) de 0 (zero) forme sau primul curs de aplicatii de Tai Chi Chuan (Tai Ji Quan) din Romania

Din toamna, vreau sa tin in Bucuresti un curs de Tai Chi Chuan sau Tai Ji Quan ceva mai deosebit fata de alte cursuri de Tai Chi Chuan (Tai Ji Quan) din Romania, si anume daolu-ul sau secventa de 0 (zero) forme. Adica in loc sa predau secventele de Tai Chi de 13 forme, 24 de forme, 38 de forme, 42 de forme, 71 de forme, 83 de forme, 85 de forme sau care or mai fi acestea in diferitele stiluri de Tai Chi, o sa predau secventa de 0 (zero) forme.

Acesta este un mod mai comic de a spune ca nu voi face nici o secventa si nici un stil anume de Tai Chi la acest curs, ci voi preda doar modul cum se aplica principiile de baza din Tai Chi in realitate, in situatiile care se pot intalni in mod concret. Va fi un curs de Tai Chi doar de aplicatii, adica de aplicare a principiilor si tehnicilor din Tai Chi in caz real.

Este un curs de Tai Chi aplicat. Este un curs de aplicatii din Tai Chi. Este un curs de Tai Chi martial. Este un curs de Tai Chi real si realist. Este un curs adresat celor care vor sa stie ce tehnica se afla in spatele fiecarei miscari din Tai Chi. Este un curs adresat celor care vor sa poata sa fie in stare sa aplice Tai Chi la nevoie. Este un curs adresat celor care sunt interesati sa invete cum se poate folosi Tai Chi Chuan (Tai Ji Quan) pentru autoparare.

Este un curs pentru avansati, nu pentru incepatori, nu voi preda tehnici de baza. Este un curs care se adreseaza practicantilor oricarui stil sau oricarei scoli de Tai Ji Quan, indiferent daca e Yang, Chen, Wu, etc., si indiferent de secventa si numarul de forme practicate. Voi preda majoritatea aplicatiilor din stilurile cele mai raspandite. Pentru a participa la acest curs, cei interesati trebuie sa cunoasca deja un stil de Tai Chi, oricare ar fi acesta, cel putin la nivelul de baza.

Daca exista practicanti de stiluri mai rare si care vor sa invete aplicatiile unor tehnici mai putin intalnite, in cazul in care eu nu le cunosc, poate reusim sa le descoperim aplicatiile reale impreuna.

Daca sunteti interesati sa aflati ce inseamna de fapt formele din Tai Chi si care sunt aplicatiile formelor si tehnicilor din Tai Chi, daca doriti sa aflati cum se pot aplica formele si tehnicile din Tai Chi in caz real, daca realizati ca formele si tehnicile din Tai Chi sunt mai mult decat niste miscari goale si fara sens, atunci acest curs este exact ce cautati.

Sunt curios daca exista persoane interesate si astept sugestii sau propuneri de la acestea.

Un comentariu:

  1. Ştii că cel puţin o persoană va fi foarte intereastă (adică eu) şi sper că şi majoritatea grupei noastre care încă mai practică. Propun să-i anunţăm şi pe alţi instructori care predau Tai Ji, atunci când va fi stabilit cursul şi programul.

    RăspundețiȘtergere