Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 martie 2012

Cursuri de Chen Tai Ji Quan sau Xing Yi Quan in Bucuresti - grupa de antrenament

Intentionez sa incep in Bucuresti fie o grupa de antrenament pentru Xingyiquan, fie o grupa de antrenament pentru stilul Chen de Taijiquan, desigur in functie de ce vor dori cei interesati. Indiferent ce va fi, va fi ori Chen Taiji traditional, ori Xingyi traditional, varianta veche, nu varianta moderna.
Atat abordarea cat si modul de predare vor fi in maniera traditionala, veche. Nu sunt interesat de varianta moderna. Totusi, e posibil ca la Xing Yi antrenamentele sa fie un pic mai usoare decat se faceau la modul traditional.
Daca sunt persoane interesate, contactati-ma la adresa de mail:
artemartialeinterne@gmail.com

Un comentariu:

  1. Dupa mai mult de 7 luni de practica de Xing Yi (sau Hsing I), adica foarte putin timp pentru a trage concluzii specifice, am ajuns la o concluzie generala: Xing Yi este un fel de box dar un pic mai sofisticat - prin felul in care se genereaza forta loviturii si viteza, prin abordarea luptei care este cu mult mai directa si mai agresiva decat in box, si prin modul in care se invata si se exerseaza - iar asta are avantaje si dezavantaje.

    Ca dezavantaj general major e ca se invata intr-o perioada foarte indelungata de timp, exista subtilitati esentiale care trebuie intai intelese si apoi indelung exersate ca sa se formeze reflexele. Practic daca speri sa faci cateva luni si sa invingi intr-un meci pe oricine (sau macar pe cineva, hehe), sau daca arzi de nerabdare sa iesi pe strada la bataie atunci XingYi nu e pentru tine.

    Un avantaj e ca nu trebuie sa fii nici puternic, nici rapid, nici coordonat atunci cand incepi sa inveti Xing Yi pentru ca astea fac parte integrala din stil! si apar de la sine pe masura ce inveti, si da, chiar se simte. Prin asta incerc sa zic ca in timp devii intr-adevar mai rapid, mai agil si mai coordonat, dar in acelasi timp miscarile sunt de asa natura incat se pot face surprinzator de repede chiar de la inceput. De asemenea nu spun ca se umfla muschii pe tine, dar se intaresc tendoanele care pot genera o forta fizica foarte mare cand sunt antrenate, si sunt cele mai rezistente in timp, pot sa ramana foarte puternice si la 90 de ani. Iar asta conduce la avantajul cel mai putin evident acum dar care cred eu ca e urias: poti sa faci sparring cu Xing Yi la fel de bine pe la 50 - 60 de ani ca la 25, si iti ajuta corpul sa ramana sanatos si viguros pe termen lung intr-un mod similar cu Taiji-ul (Tai Chi). Desigur, Xing Yi este cu mult mai dur si agresiv decat Tai ji.

    RăspundețiȘtergere