Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 februarie 2012

Cursuri de Tai Chi Chuan (Tai Ji Quan) in Romania in 2012, tinute de maestri renumiti in China sau in lume

In cursul anului 2012 Lama Dondrup Dorje tine o serie de seminarii in Romania, in Bucuresti. Are un control deosebit al Qi-ului si o intelegere profunda a Tai Ji-ului. Detalii pe www.pathgate.org.

Iar in Bulgaria, Chen Xiao Wang o sa tina un curs de o saptamana de Chen Taijiquan langa Burgas, pe litoral, in luna iulie. Daca sunt persoane interesate sa mearga, ii rog sa ma contacteze, poate impartim impreuna o camera la hotel.

P.S. Se termina si 2012. Lama Dondrup Dorje ramane singurul maestru de Tai Chi care a venit in Romania anul acesta si la care merita sa mergi la cursuri. Din pacate, varianta de Tai Chi pe care o preda are un dezavantaj: nu poate fi folosita martial (adica pentru autoaparare sau in lupta) decat daca ajungi la un nivel foarte inalt (la care insa majoritatea practicantilor nu ajung); la nivel mediu si la nivel de incepator este zero ca utilitate practica sau martiala.

9 comentarii:

  1. ti-am trimis un mesaj, acum vreo luna. nu am primit un raspuns. revin aici cu intrebarea pe care ti-am adresat-o in mail. ma intereseaza sa fac taiji in cluj-napoca, insa din cum stiu eu ce se petrece prin oras nu prea am unde. stii tu cumva unde se poate face ceva mai aproape de realitate? poti sa imi recomanzi pe cineva. te mai intrebasem in mail tu unde faci, ca as veni si eu numai ptr simplu fapt ca imi este dor sa fac si oricat as face singur poti sa evoluezi pana la un moment dat, dupa care stagnezi. nu am pretentii de maestru "vezi doamne" ca sa zic ca ajuns la un anumit nivel pot sa dezvolt in continuare, si deaceea iti scrisesem si acel mail.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa mai zic, am impresia ca la noi nimeni nu mai face Tai Chi doar din placerea de a face Tai Chi, cei mai multi o fac pentru bani sau din mandria de a se considera maestru. Asta pana or sa dea de unul mai nebun care o sa le scoata mandria de maestru pe nas, impreuna cu ceva sange. Pentru ca maestru de Tai Chi inseamna maestru de arte martiale (nu de gimnastica aerobica), ceea ce este foarte mult, tehnic vorbind. :)
      Gaseste minim 5 oameni care sa dea 1 milion pentru un seminar de weekend (sambata si duminica) pentru ca de atat am nevoie ca sa imi acopar cheltuielile de transport si cazare. Pune afise, suna-ti prietenii, da anunturi pe net, etc.. Deja e frumos afara, se poate face in parc, nu mai e nevoie de sala. Si dau o fuga pana la Cluj intr-un weekend.

      Ștergere
  2. Salut, am crezut ca esti din Cluj-Napoca si practici pe aici pe undeva. Am nevoie de ceva permanent, nu de seminarii. Am sa incerc totusi sa vad daca reusesc sa gasesc minim cinci persoane cu care sa putem tine acest seminar. As avea nevoie si de un nume, daca se poate, nu din curiozitate, ci pur si simplu pentru ca voi fi intrebat si eu la randul meu. Costul mi se pare ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt un maestru, asa ca nu sunt cunoscut. Insa daca sunt nemultumiti de ce vom face, isi primesc banii inapoi. Dar sa nu se astepte la varianta obisnuita de tai chi.

      Ștergere
    2. daca e valabil pentru cluj, ma bag si eu. si mai adaug o persoana. deci, cu mine, doua persoane.
      o sa reintru pe site sa urmaresc raspunsul.

      Ștergere
    3. Causius, cu cele doua persoane ale tale, s-ar putea sa fie deja 5. Trimiteti-mi toti un email la artemartialeinterne@gmail.com cu mentionand ca sunteti interesati sa participati la un curs de Tai Chi in Cluj, sa verific daca s-au strans 5 persoane.

      Ștergere
  3. Eu am auzit ca va veni totusi anul acesta un maestru de Taijiquan stilul Chen in Romania!
    Este vorba de Maestrul Yang SongQuan, 'kungfu brother' cu Chen ZhenLei si Chen XiaoWang, dar intr-adevar nu atat de popularizat ca ultimii doi.
    Eu l-am vazut pe acest Maestru intamplator in Beijing, preda in Bei Hai Parc si este foarte bun la tuishou si alte aplicatii martiale ale TaiJi-ului.
    Stagiul se pare ca va avea loc in luna August la Poiana Brasov, va dura o saptamana si pretul este acceptabil 350 Euro (incluzand cazarea, masa si antrenamentul).
    Stie cineva mai multe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca il aduc cei de la Artasia/Wudang, care au mai adus si pana acum cativa chinezi, insa toti cei pe care i-au adus ei pana acum au fost din pacate de nivel mediocru. De Yang Song Quan nu am auzit nimic in China, am cautat pe net sa vad ce face si nu am vazut nimic. Dar am inteles ca face varianta Lao Jia din stilul Chen, pe care eu am ceva experienta (am invatat-o la scoala lui Chen Zheng Lei din China) si care e o varianta destul de slaba. Este aceeasi varianta de Tai Chi pe care o mai preda deja Florin Szondi in Romania. Eu am renuntat de mult sa mai practic varianta Lao Jia de Chen, pentru ca nu se merita. E mult mai slaba decat varianta de Yang pe care o practic (atentie insa ca nu este vorba de stilul Yang obisnuit).
      Iar pretul e cam acelasi ca la cursul lui Chen Xiao Wang din Bulgaria.

      Ștergere
  4. As vrea daca se poate sa imi spuna cineva unde anume se predau cursurile de tai chi !. Multumesc celui ce imi v-a raspunde la intrebare !.

    RăspundețiȘtergere