Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 decembrie 2013

Cursuri intensive de Tai Ji Quan

Dupa ce am participat la cursurile intensive ale mai multor maestrii renumiti de Tai Ji Quan si am vazut in ce hal predau si cat de comercial, am zis ca asa ceva pot sa fac si eu, si inca mult mai bine.

Ca urmare, incepand cu 2014, o sa predau 2 cursuri intensive de Ta Ji Quan, cu 2 programe diferite:



1. Curs intensiv de tehnici de baza de Tai Ji Quan:



Acest curs se adreseaza tuturor, indeosebi incepatorilor sau celor care au avut ghinionul sa invete varianta comerciala de Tai Ji Quan.

Trebuie sa stiti ca Tai Ji Quan nu inseamna Dao Lu, Dao Lu sau secventa de forme insiruite nu este o metoda de a invata sau practica, ci doar de a recapitula, si doar o metoda de antrenament fara partener pentru cei care sunt deja avansati in Tai Ji Quan, nu pentru incepatori.

Va cuprinde tehnicile de baza fara de care nu se poate practica Tai Ji Quan, si anume pozitia de baza din Tai Ji Quan, miscarea de sold sau Zhuan Kua, miscarea de coloana sau Yao Dong, forma mana norilor sau Yuan Shou, tehnica de pasire sau Bu Fa din Tai Ji Quan, si tehnica de respiratie din Tai Ji Quan, respiratia inversa. Sunt valabile pentru orice stil, cu mici deosebiri.



2. Curs intensiv de Tui Shou Impingerea Mainilor):



Tui Shou sau impingerea mainilor reprezinta o metoda de antrenament cu partener pregatitoare sau ajutatoare pentru lupta reala.

Acest curs se adreseaza avansatilor sau celor care deja au invatat deja ceva Tai Ji Quan,indiferent de stil, dar au invatat ca lumea. Cei care au avut ghinionul sa invete varianta comerciala de Ta Ji Quan,pot participa, dar vor avea ghinion iarasi: nu le vor iesi aplicatiile, asa ca daca se intampla asta, nu au invatat Tai Ji Quan ca lumea si trebuie sa participe la primul curs, cel de tehnici de baza.

Va cuprinde tehnicile de baza din Tui Shou, si anume: Yun Shou sau mana norilor(cu partener de data aceasta), Peng sau devierea, Lu sau tragerea, Chi sau presarea, Tui sau impingerea, Zhuan sau rasucirea, Cai sau smulgerea, Kao sau lovitura de umar, Zhou sau lovitura de cot, inclusiv cu aplicatiile reale ale acestora, si Daolu-ul scurt pentru Tui Shou cu partener sau de unul singur.

Daca cumva pana acum ati invatat ca Tui Shou inseamna sa faci cercuri cu mana, ati avut ghinionul sa invatati Tai Ji Quan comercial, cineva v-a luat banii si si-a batut joc de voi.



Atentie, in ambele cursuri sunt incluse tehnici care de obicei NU SE PREDAU si sunt tinute secrete, fiind transmise doar in familie si descendentilor directi (Mda, nemernicii fac asta, am constatat asta pe pielea mea si a altora).



Fiecare curs va dura 10 ore, repartizate intr-un singur weekend, si va avea loc doar daca se vor inscrie minimum 5 persoane.

In principiu, cursurile se tin in Bucuresti, sau in orice alt oras din Romania, daca se aduna un numar suficient de persoane cat sa acopere cheltuielile de deplasare.

De asemenea, cursurile se pot tine in orice oras din Europa, daca se aduna un numar suficient de persoane cat sa acopere cheltuielile de deplasare.

4 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Sunt in Bucuresti si ma intereseaza sa particip la un curs intensiv de tehnici de baza. Am mai multe intrebari si sper ca ma puteti lamuri:
    Unde in Bucuresti si cand doriti sa sustineti acest curs?
    Inteleg ca dureaza un singur week-end, dar pentru un incepator ca mine, va fi destul ca sa pot deprinde cateva tehnici pe care dupa aceea sa le repet acasa?
    Iar dupa ce le repet, cand urmeaza o noua sesiune pentru ca sa primesc consilierea necesara asupra progresului meu?
    Si ar mai fi si alte intrebari, dar sa incepem cu raspunsurile la acestea.
    Multumesc.
    Cris

    RăspundețiȘtergere
  2. 5 lucruri care nu ti se spun la seminariile sau cursurile de weekend sau de o saptamina de Tai Ji sau de Qi Gong (sau de altceva)
    1. Noi stim ca tu nu poti sa inveti mare lucru in citeva zile, dar tu poate nu stii, iar noi avem nevoie de banii tai, ca avem rate la case, masini.
    2. De fapt ar trebui sa practici in fiecare zi ca sa ai ceva rezultate, dar stai linistit ca nici noi nu facem asta, ba chiar si pentru seminariile astea a trebuit sa ne pregatim inainte.
    3. Timpul fiind atit de scurt, nu putem raspunde la toate intrebarile, ceea ce e foarte bine, pentru ca oricum nu stiam sa raspundem. De unde oare le-or veni intrebarile astea?
    4. Miscarea asta e asa cum zic eu pentru ca asa zic eu si gata, nu conteaza ca asa o tehnica nu e posibila in realitate, de fapt nici nu este o tehnica, este o mantra care are efect garantat in planul astral, acolo unde e mai important.
    5. Daca nu ai ramas cu prea multe dupa acest curs (de fapt nici nu aveai cum) si doresti sa aprofundezi, te asteptam la seminarul urmator, ca nu scapam de ratele alea prea curind (nemernicii aia de bancheri!).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o grupa cu care fac regulat, de doua ori pe saptamana, unde cei care doresc pot sa invete cu adevarat Taijiquan. Seminariile sunt o metoda de promovare adevaratului Taijiquan, ca lumea sa vada ce inseamna Taijiquan si sa aiba un termen de comparatie. Nu se poate invata Tai Ji la seminarii.

      Ștergere
  3. No, bun. Vreau și eu să particip la curs de tehnici de bază Tai Ji Quan. Când, cum, în ce fel? (mi.enache@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere