Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 februarie 2011

Vampirii energetici (dezvaluiri senzationale privind misteriosii vampiri energetici)

(Subtitlul dintre paranteze este, desigur, o gluma.)

Acum 200 de ani, un scriitor irlandez, in goana dupa senzational, inventa mitul vampirilor bautori de sange. In 200 de ani, acest mit devine deja o intreaga afacere lucrativa extrem de profitabila, care aduce incasari uriase companiilor cinematografice sau editurilor din intreaga lume. Asta in ciuda faptului ca vampirii bautori de sange sint doar un mit modern care nu are nici o legatura cu realitatea.

Pentru a nu ramine mai prejos, paranormalii din Romania inventeaza, la randul lor, un alt mit, cel al vampirilor “energetici”. Evident, aberatiile paranormalilor din Romania in legatura cu vampirii energetici nu trebuie luate in serios.

Ce sunt insa misteriosii vampiri energetici?

Pentru asta, sa vedem mai intai ce este energia.

Conform medicinii traditionale chineze (iar acest fapt e sustinut de asemenea si de alte medicini traditionale sau filozofii orientale), orice lucru sau manifestare are la baza sau ca substrat o forma specifica de energie, numita qi in limba chineza (sau prana in indiana). Nimic nu poate exista in Univers fara a fi sustinut de aceasta energie.

Toate organismele vii, pentru a exista sau supravietui, au nevoie de aceasta energie. Organismele vii produc si consuma permanent energie (acest lucru este valabil si pentru obiectele neinsufletite, dar acolo aceste procese sunt indirecte, pasive – de exemplu o piatra se va incalzi daca este expusa la radiatia solara). Deci organismele vii sint implicate permanent in procese energetic sau schimburi de energie cu mediul inconjurator.

In privinta organismelor vii, energia acestora provine din mai multe surse. O parte este energia mostenita la nastere de la parinti, o alta parte provine din schimburile permanente cu mediul inconjurator. Alimentarea cu energie a unui organism viu se face prin respiratie, prin consumul de apa si alimente, dar si prin niste mecanisme mai simple, cum ar fi absorbtia directa (de exemplu reptilele, animale cu sange rece, care nu pot functiona corespunzator decat atunci cand au o anumita temperatura a corpului – este cazul soparlelor, serpilor, broastelor, care pot fi vazute adesea cum stau sa se incalzeasca la soare dimineata).

Consumarea acestei energii de catre organism se face prin toate procesele sau activitatile pe care le executa acestea. Practic, orice fel de activitate necesita un consum de energie pentru a fi efectuata.

In cazul omului, de asemenea orice activitate efectuata se face cu un consum de energie. Unele activitati sau procese sunt mari consumatoare de energie, cum ar fi: munca intensa (fizica sau intelectuala), efortul fizic, boala, stresul. Mai ales in cazul omului modern, care e supus permanent si inconstient la stress, stresul reprezinta o sursa majora de consum energetic.

Misteriosii vampiri energetici, in ciuda tuturor aberatiilor inventate de paranormali, sunt doar niste oameni obisnuiti, care au insa talentul innascut de a absorbi usor energie, sau altfel spus o capacitate innascuta de a absorbi energia mult mai mare decat a celorlalti oameni. Asta e tot secretul si misterul vampirilor energetic.

Atunci cand energia lor este foarte redusa, fiind consumata din diverse cauze (efort, munca, stress, boala), acestia, datorita talentului lor inascut, au instinctiv si inconstient tendinta de a absorbi energie din mediul inconjurator. Din pacate, energia cea mai usor accesibila este de la organismele vii de acelasi tip (oameni), care sunt cele mai apropiate (colegi, prieteni, rude).

Altfel spus, o asemenea persoana, cind nu se simte bine, are tendinta de “a fura” sau de a absorbi energie de la persoanele apropiate aflate in preajma lui, adica rude, prieteni, colegi, etc. Acest proces este involuntar si inconstient, in ciuda ineptiilor sustinute de paranormali. Persoana in cauza nu este constienta de acest proces si nu realizeaza ceea ce face. Poate sa ajunga uneori sa constientizeze partial fenomenul, de genul “ii fac si pe cei din jurul meu sa se simta rau cand mie mi-e rau”, dar fara a intelege corect si complet fenomenul care se produce.

Insa aceeasi persoana, atunci cind se simte bine (sau altfel spus cand este plina de energie), este debordanta, plina de energie pe care o radiaza in jurul lor, fiind o prezenta placuta si confortabila pentru cei din jurul lor.

Evident ca “vampirul energetic” este doar o persoana obisnuita si nu are deloc caracterul “malefic” pe care i-l atribuie aiuritii de paranormali. Pentru a nu ii mai afecta pe cei din jurul sau, trebuie doar ajutat sa constientizeze fenomenul care se intampla si trebuie indrumat spre practici sau discipline energetice care sa ii permita sa-si regleze echilibrul energetic pe alte cai si de la alte surse, cum ar fi qigong, taiji, yoga, reiki, meditatie, etc.

Datorita talentului sau innascut, este foarte dotat pentru asfel de discipline si poate deveni un practicant foarte bun, iar prin aceste practici va putea sa fie intotdeauna plin de energie si o prezenta placuta pentru cei din jurul sau.

5 comentarii:

  1. Si ce facem cu cei care au talentul inascut de a imprumuta energie vitala de la ceilalti si se apuca sa o faca constient? Adica pana la urma daca fura sau nu constient nu este relevant, cum te protejezi energetic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai simplu lucru este evitarea persoanei respective, pentru ca "furtul" de la distanta e mult mai dificil si mult mai ineficient decat cel de aproape. Daca insa nu poate fi evitat complet contactul cu persoana respectiva, exista tehnici de protectie energetica, dar eficienta acestora depinde de nivelul persoanelor implicate.

      Ștergere
  2. Cum reusesc acei "vampiri" a isi ia energia de la cei din jur? Pot sa o procure si din natura (intr-o gradina spre exemplu, printre plante sau copaci, ca un fel de meditatie in aer liber) ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, toti putem face asta cu putin antrenament, dar pentru ei e mai usor.

    RăspundețiȘtergere